Як довго триває вічність?"

08.01.2024
Як довго триває вічність?

"Як довго триває вічність?" - неймовірна серія робіт від фотографки Торіл Бранчер.

Трохи про автора:

Народжена в Осло, Норвегія, Торіл Бранчер прибула до Ебергавенні, Південний Уельс, в 1989 році. Торіл жила в Йокогамі, Японія, а також у Купертіно, Каліфорнія, і Брістолі, Англія. Отримала науковий ступень в галузі документальної фотографії в Університеті Уельсу у Ньюпорті. Зараз Бранчер є художницею-резидентом Landmark Trust у Ллвин Селін у долині Ллантоні, Південний Уельс, де її фокус зосереджений виключно на рослинах і пам'яті.

Серія робіт "Як довго триває вічність?" - це серія, яка народилась під час локдауну і досліджує, як змінились наші відносини з часом. Композиція та масштаб світлин є частиною глибокого дослідження природи часу існування квітів та їхньої (а за замовченням нашої) взаємодії з ним. Кожна світлина - це своєрідна обіцянка, яку дають нам рослини : обіцянка втраченого часу, витраченого часу і часу, який попереду. Ці картини запрошують подивитись на квіти з іншої перспективи, підсвічуючи деталі, які не видно неозброєним оком.

Кожна світлина - не просто час, який вдалось зафіксувати. Важливим є процес та техніка створення картин.

Кожна рослина виросла в саду Торіл з насіння або ж з паростка, часто була подарована близькими людьми. Місяці, а іноді, роки, протягом яких росла квітка, розвиток стосунків з дарувальниками - все є предметом дослідження обіцянки часу.

Повернутися до блогу