25.01.2024

З 2004 року Рейчел Сасмен подорожувала понад десять років в пошуках найстаріших і до нині живих організмів. Ідея проєкту з’явилась у мисткині, коли вона побачила 7000 річне дерево в Японії.


Інтердисцплінарний проєкт охоплює континенти та тисячоліття. Починаючи з "року нуль" і рухаючись назад у часі, Рейчел фотографує минуле Землі сьогодні. Фотографка та дослідниця подорожувала на кожний континент у пошуках своїх древніх об'єктів, які варіюються від двох тисячолітньої ярети у пустелі Атакама в Чилі до вісімдесяти тисячолітньої колонії осикових дерев в Уті. В Антарктиді вона досліджувала п’яти тисячолітній мох. В Африці стародавні баобаби. Об'єкти її фотографій прожили тисячоліття з найжорстокіших середовищах на планеті, але зміни клімату та людська діяльність поставили багато з них під загрозу.

Серія розпочалася з єдиної тварини — мозкового коралу завдовжки вісімнадцять футів у водах Тобаго, припускають, що йому 2 000 років. І закінчується чемпіоном за віком – актинобактерією, яка півмільйона років живе в сибірському вічномерзлому ґрунті.

Більше тут

Повернутися до блогу