Minecraft та ландшафтна архітектура

09.02.2024
Minecraft та ландшафтна архітектура

Гра, в яку з ранку до ночі грають ваші діти - це Minecraft, відеогра в жанрі «пісочниця», що дозволяє будувати різноманітні тривимірні простри з кубічних блоків. Запуск Education Edition дозволив використовувати інструменти гри для навчання як канадському сторітеллінгу, так і фінансовій грамотності.

Нові зелені зони завдяки відеогрі

Міжнародна організація Block by Block використовує інструменти Minecraft для того, щоб не тільки заохотити місцеві громади брати участь в процесі перетворення занедбаних міських просторів, але й надати інструменти для цього. Зазвичай, жителі, тобто саме ті, для кого створюються зелені зони, не беруть участі в процесі обговорення через обмежені можливості висловлювати власні ідеї. Організація зацікавлює до співучасті в першу чергу дітей, які складають більшість світового населення, і, які навряд чи можуть читати двовимірні креслення на рівні з архітекторами. Через інструменти гри у тісній співпраці зі спеціалістами діти можуть візуалізувати власні ідеї.

Берегова смуга на Мадагаскарі

В 2016 році завдяки співпраці міжнародних організації на кшталт UN-HABITAT з місцевими жителями вдалось реалізувати проект реконструкції берегової суги на південно-східному узбережжі Мадагаскару у містечку з 37 тисячами жителів. Метою організаторів було створити зелену зону вздовж громадського пляжу, тим самим покращити умови життя малагасійців, підсилити відчуття гордості за свою ідентичність, приналежності до власного міста та соціальну згуртованість.Впродовж року ідеї, згенеровані завдяки грі, були опрацьовані ландшафтними архітекторами та втілені місцевими жителями.

Скейтпарк

В 2015 для планування реконструкції площі колишнього ринку було залучено до участі 70 місцевих жителів. Після слухань та обговорень учасники поділились на дві групи, і кожна працювала над власною ідеєю. Результатом заходу стало створення мультифункціонального місяця з зеленою зоною, місцями відпочинку та скейтпарком. Місцеві жителі не тільки насолоджуються результатом, а й можуть з гордістю сказати «Гей, друже, це я збудував!» Більше інформації за посиланням: https://www.blockbyblock.org/projects/kosovo

Повернутися до блогу